Данас је у просторијама Електротехничког факултета Универзитета у  Источном  Сарајеву, потписан споразум између пољопривредне задруге „Гвозно“ из Калиновика, Електротехничког и Пољопривредног факултета у Источном Сарајеву, на коме су били присутни представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Пројекат под називом: Дигитална фарма као платформа за унапређење менаџмента производње и сарадње са високо образовним сектором, већим дијелом биће финансиран од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, по члану 47, Правилника о условима и начину за остваривање новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села за 2020. годину, у износу од 7830 КМ.

Циљ самог пројекта је  унапређење ефикасности производње говеда у систему крава теле кроз имплементацију ЕКТ рјешења, унапређење менаџмента производње у систему крава теле, јачање сарадње између привредних субјеката и високог образовања кроз интердисциплинарни приступ и промоција употребе ИКТ рјешења у говедарској производњи.

Активности пројекта спроводиће се кроз набавку уређаја за праћење животиња, набавка РФИД ознака за животиње, набавка читача са већим дометом, набавка система за соларно напајање енергијом и набавка пратеће опреме.

Канцеларија Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди ПЈ Соколац у наредном периоду имаће прилику да  пољопривредну задругу „Гвозно“ повеже  са узгајивачима говеда у систему крава теле из Сарајевско романијске регије.