Дан ФАРМА пројекта

Јуче је у дворишту Амбасаде Шведске у Сарајеву одржан  „Дан ФАРМА пројекта“.

Представници Ресора за пружање стручних услуга у пољопривредни ПЈ Соколац и менаџер кластера „СРП“ присуствовали су овој манифестацији.

Након уводног говора домаћина, Амбасадори Шведске и САД-а су подсјетили шта је до сада урађено у оквиру пројекта који заједно организују владе ових двију земаља. Такође, представљени су производи 14 организација из сектора мљекарства, перадарства, воћа и поврћа, меда, те љековитог и ароматичног биља. Једна од  поменутих организација била је и Пољопривредна задруга „Увац- Рудо“ која је иначе и чланица кластера „СРП“. Присутни су имали могућности пробати и купити све представљене производе, а оно што је ПЗ „Увац-Рудо“ имала за понудити су хладно цијеђени сок од ароније и сок од замрзнуте малине без додатка конзерванса, као и џем од малине.

На крају, организован је и кулинарски догађај у којем су учествовали Амбасадорка Шведске и Амбасадор САД-а у БиХ, који су кували и представили своја традиционална јела свим присутним на обиљежавању „Дана ФАРМА пројекта“.